Wekelijkse koffie test

Wekelijks testen ik (Jaro) en het team verschillende koffiemalingen die je kunt kopen bij de supermarkt. We testen hoe de koffie smaakt met The Good Cup en schrijven hierover een korte recensie. Zo weet jij welke koffie je moet kiezen om een heerlijk bakkie te zetten!

Bij elke koffietest wordt omschreven hoe deze smaakt; hoe de koffie gezet* is en waar deze verkrijgbaar is. Zo weet jij al vóór je The Good Cup ontvangen hebt hoe je het lekkerste resultaat behaalt!

The Good Coffee | Medium - Drink 'm Zwart

The Good Coffee Medium is speciaal gemaakt om perfect te werken met The Good Cup Nespresso & Dolce Gusto. De koffie bestaat uit 100% Arabica bonen medium gebrand en is zeer geschikt voor iedereen die van een volle en stevige koffie houdt.

Smaak
Deze medium gebrande koffie is zeer geschikt om zwarte koffies mee te zetten. Zet een heerlijke espresso of lungo waar elke koffiedrinker blij van wordt. Of je nou van pittige koffie houdt of meer bent van een wat mildere koffie, deze koffie heeft voor elk wat wils. Door de medium branding is de koffie niet te bitter, maar beschikt toch over een volle body. Als de smaak in 'dure' koffietermen moet worden omschreven zou deze koffie een volle koffie zijn die beschikt over mocca achtige smaken met een klein tintje zuurheid. 

De koffie een prachtige schuim- of cremalaag die lang standhoudt en bestaat uit mooie kleine belletjes. 

Bereiding
Zowel bij The Good Cup voor Nespresso apparaten als voor Dolce Gusto apparaten zijn twee (voor Dolce Gusto is 3 ook mogelijk) volle schepjes met het bijgeleverde maatlepeltje precies genoeg voor een sterke espresso. Voor het beste resultaat volg je de stappen op de handleiding in de verpakking. 

Ben jij fan van extra sterke en volle koffie? Probeer dan in plaats van een espresso eens een ristretto te zetten met deze koffie. Door de waterafgifte te halveren krijg je een extra sterke en volle smaak. 

Soort maling
Speciaal gemalen voor The Good Cup

Waar te koop
Deze (h)eerlijke koffie van The Good Cup is enkel te koop via de webshop van The Good Cup (www.thegoodcup.nl). De prijs ligt wat hoger dan die van de gemiddelde filtermaling uit de supermarkt, maar daar krijg je dan ook een zeer hoge kwaliteit koffie voor terug die perfect werkt met The Good Cup en zeer geschikt is voor het zetten van een (h)eerlijke espresso. Klik HIER om The Good Coffee te bestellen. 

Conclusie
Na het drinken van The Good Coffee | Medium - Drink 'm Zwart zijn we met het team tot de volgende conclusie gekomen.

Deze koffie is perfect voor elke koffieliefhebber die opzoek zijn naar een bijzondere 'gewone' koffie. Dit is een koffie die je graag elke dag drinkt zonder dat je hem zat wordt. Door de medium branding is de koffie niet te bitter maar heeft toch genoeg body om een heerlijke nasmaak achter te laten. Samen met het team geven we deze koffie een 8. Een goede kwaliteit koffie zonder toeters en bellen waar je altijd een (h)eerlijke kop koffie mee kunt zetten.

The Good Coffee | Dark - Drink 'm met Melk

The Good Coffee Dark is speciaal gemaakt om perfect te werken met The Good Cup Nespresso & Dolce Gusto. De koffie bestaat uit 75% Arabica bonen en 25% Robusta bonen (lees hier over het verschil tussen Arabica en Robusta koffiedie zeer donker gebrand zijn om een volle, pittige koffie te maken met een lekker stevige body. 

Smaak
Deze speciale espresso maling van The Good Coffee is speciaal gemaakt om heerlijke koffie's met melk mee te maken. Door de donkere branding heeft de koffie een zeer stevige body die goed opstaat tegen de melkvetten en daardoor zijn smaak niet verliest in de melk. Als de smaak in 'dure' koffietermen omschreven moet worden zou het de smaak van donkere chocolade hebben met een vleugje fruitige zoet- en zuurheid. 

Ook heeft de koffie een mooie schuim- of cremalaag die lang standhoudt en bestaat uit mooie kleine belletjes. 

Bereiding
Zowel bij The Good Cup voor Nespresso apparaten als voor Dolce Gusto apparaten zijn twee (voor Dolce Gusto is 3 ook mogelijk) volle schepjes met het bijgeleverde maatlepeltje precies genoeg voor een sterke espresso. Voor het beste resultaat volg je de stappen op de handleiding in de verpakking. 

Voeg luchtig opgeklopte en warme melk toe voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato met een mooie melk laag. 

Soort maling
Speciaal gemalen voor The Good Cup

Waar te koop
Deze (h)eerlijke koffie van The Good Cup is enkel te koop via de webshop van The Good Cup (www.thegoodcup.nl). De prijs ligt wat hoger dan die van de gemiddelde filtermaling uit de supermarkt, maar daar krijg je dan ook een zeer hoge kwaliteit koffie voor terug die perfect werkt met The Good Cup en zeer geschikt is voor het zetten van een (h)eerlijke cappuccino, latte macchiato of andere koffie met melk. Klik HIER om The Good Coffee te bestellen. 

Conclusie
Na het drinken van The Good Coffee | Dark - Drink 'm met Melk zijn we met het team tot de volgende conclusie gekomen.

Deze koffie is ideaal voor koffiedrinkers die opzoek zijn naar een koffie van een hogere kwaliteit dan de 'standaard' koffies uit de supermarkt. De koffie smaakt heerlijk met melk, maar als je van een pittige kop koffie houdt is hij ook zeer geschikt om zwart te drinken. Door de goede en pittige smaak van de koffie zal je altijd een lekkere kop koffie zetten ongeacht of je hem drinkt met of zonder melk. Samen hebben we besloten deze koffie een 8,5 te geven. Een top kwaliteit koffie voor een eerlijke prijs die speciaal gemaakt is voor The Good Cup. Dat klinkt als een perfecte combinatie voor een (h)eerlijke kop koffie!

Lavazza Crema e gusto

Deze "Crema e gusto" van Lavazza wordt omschreven als een zachte en intense blend van fijne braziliaanse arabica en zuidoost-aziatische robusta koffie. Door de donkere branding is de koffie intens en rond van smaak. De koffie is gemalen in een medium fijne moka maling die zeer geschikt is voor gebruik met The Good Cup.

Smaak
De koffie bestaat uit zowel arabica als robusta bonen waardoor er een ronde smaak is met een lekker bittertje. Door de donkere branding is de koffie vol van smaak en zeer geschikt voor espresso's of koffies met melk. 

Drinkprofiel
Donker gebrande koffies zijn zeer geschikt voor koffies met melk. Ook als je erg van een stevig bakkie houdt is een donker gebrande koffie een aanrader. 

Koffies die zowel arabica als robusta bonen bevatten zijn vaak wat bitterder en bevatten wat meer cafeïne. 

Als jij een liefhebber bent van een sterk bakkie, dan is deze koffie geschikt voor jou. 

Bereiding
Bij The Good Cup voor Nespresso apparaten is tussen 4-5 gram koffie (1,5/2 volle schepjes met het bijgeleverde maatlepeltje) goed voor een sterke espresso. Voor het beste resultaat volg je de stappen op de handleiding in de verpakking. 

Bij The Good Cup Dolce Gusto is tussen tussen 10-12 gram koffie (3/3,5 volle schepjes met het bijgeleverde maatlepeltje) goed voor een sterke espresso, lungo of zelfs volle mok koffie. Voor het beste resultaat volg je de stappen op de handleiding in de verpakking. 

Soort maling
Moka pot maling

Waar te koop
Deze stevige koffie van Lavazza is niet bij elke supermarkt verkrijgbaar. Maar met een beetje zoeken kun je hem zeker vinden bij een supermarkt bij jou in de buurt. Hieronder vind je een lijst van verschillende supermarkten die deze koffie verkopen inclusief de prijs die zij ervoor vragen.

  1. Albert Heijn - €3,99

Conclusie
Na het drinken (en genieten) van deze Lavazza donker gebrande koffie kwamen wij met het team tot de volgende conclusie.

Deze koffie is perfect voor elke koffiedrinker die houdt van een sterke bak koffie. Ben jij vaak opzoek naar een sterkere kop koffie? Dan is deze donker gebrande blend met arabica en robusta bonen een koffie waar jij blij van gaat worden. Kijkend naar de prijs en kwaliteit van deze koffie hebben we besloten deze koffie een 7,5 te geven. Ons team is groot fan van sterke espresso's en daarvoor is deze koffie zeer geschikt.

Douwe Egberts - AROMA VARIATIES 9|BLACK

Deze 'premium filtermaling' van Douwe Egberts wordt op de verpakking omschreven als een "krachtige koffie met lekker veel pit". De koffie bestaat uit 100% Arabica bonen die diep gebrand zijn om zo tot unieke smaaktonen te komen.

Smaak
Deze koffie van Douwe Egberts heeft zoals de verpakking al aangeeft een krachtige smaak. Van een slap bakkie is zeker geen sprake. De espresso heeft een mooie donkere kleur en een tikkeltje bittere smaak (op een goede manier). Toch vinden wij de omschrijving "krachtige koffie met lekker veel pit" een iets TE sterke omschrijving. De koffie is lekker en zeker als je niet van heel sterke koffie houdt is het een goede keus. Ben je echter opzoek naar iets sterkers? Dan is The Good Coffee | Dark of Lavazza Crema e Gusto een betere keus.

Bereiding
Zowel bij The Good Cup voor Nespresso apparaten als voor Dolce Gusto apparaten zijn twee volle schepjes met het bijgeleverde maatlepeltje precies genoeg voor een sterke espresso. Voor het beste resultaat volg je de stappen op de handleiding in de verpakking. 

Soort maling
Filtermaling

Waar te koop
Deze heerlijke koffie van Douwe Egberts is bij een hoop supermarkten bij jou in de buurt te koop, maar helaas niet allemaal. Hieronder vind je een lijst van verschillende supermarkten die deze koffie verkopen inclusief de prijs die zij ervoor vragen. 

  1. Albert Heijn - €3,89
  2. Jumbo - €3,95
  3. SPAR - €4,31

Conclusie
Na het drinken (en genieten) van deze Douwe Egberts donker gebrande Arabica koffie kwamen wij met het team tot de volgende conclusie.

Deze koffie is perfect voor de koffiedrinker die houdt van een lekkere espresso om de dag goed te beginnen of om midden op de dag even wakker te worden. Met een prima smaak en een goede cremalaag kun je altijd vertrouwen op een lekker bakkie. Samen hebben we besloten deze koffie een 6 te geven. Een goede koffie voor een eerlijke prijs die op veel plekken te kopen is.

Lavazza Espresso Italiano Classico

Deze "Classico Italiano" van Lavazza wordt op de verpakking omschreven als een koffiemaling die perfect is voor zwarte koffie en latte's. De koffiebonen zijn 100% Arabica bonen die licht geroosterd zijn voor een mild intense smaak. Op de verpakking krijgt de koffie een 5/10 voor intensiteit van de smaak. 

Smaak
Deze koffie van Lavazza heeft voor een mild geroosterde koffie een redelijk intense smaak. De espresso kleurt mooi donker en heeft zure smaaktonen zoals vaker bij Arabica bonen het geval is. Toch is de koffie niet zo zuur als meestal het geval is bij 100% Arabica bonen, er is ook sprake van bittere smaaktonen en zelfs een kleine hint van een wat vollere smaak zoals een Robusta dat meestal heeft.

Bereiding
Zowel bij The Good Cup voor Nespresso apparaten als voor Dolce Gusto apparaten zijn twee volle schepjes met het bijgeleverde maatlepeltje precies genoeg voor een sterke espresso. Voor het beste resultaat volg je de stappen op de handleiding in de verpakking. 

Soort maling
Moka pot maling

Waar te koop
Deze heerlijke koffie van Lavazza is bij bijna elke supermarkt bij jou in de buurt te koop, maar de prijs kan erg verschillen..!. Hieronder vind je een lijst van verschillende supermarkten die deze koffie verkopen inclusief de prijs die zij ervoor vragen.

  1. Hoogvliet - €2,79
  2. Jumbo - €2,99
  3. Plus - €3,21
  4. SPAR - €3,65
  5. Albert Heijn - €3,99

Conclusie
Na het drinken (en genieten) van deze Lavazza mild gebrande Arabica koffie kwamen wij met het team tot de volgende conclusie.

Deze koffie is perfect voor elke koffiedrinker die houdt van een stevige bak koffie, maar soms ook graag een latte of cappuccino drinkt. De koffie is sterk te noemen voor een mild gebrande koffie maar niet zo sterk als een dark roasted koffie. Daarnaast heeft de koffie een lekkere cremalaag die niet te snel wegtrekt. Kijkend naar de prijs en kwaliteit van deze koffie hebben we besloten deze koffie een 7,5 te geven. Een heerlijk milde maar stevige koffie waar elke drinker blij van wordt, en dat voor een top prijs!

* De test wordt altijd uitgevoerd met espresso's die worden gezet met zowel een Nespresso als Dolce Gusto cup.   • Ik onderschrijf de beoordeling van Lavazza Italiano Classico helemaal, heerlijke koffie! Ik heb een Nespresso Gran Maestro en het werkt perfect. Ik onderschrijf de beoordeling van jullie eigen koffie helaas niet… Die is erg duur en hij valt erg tegen. Lavazza is echt veel lekkerder! Een aanrader vonden wij ook Illy Classico, zij het dat je die niet kunt aanstampen, die is daarvoor te fijn gemalen. Maar wel een goede koffiesmaak!