Nederland koffieland? Zeg dat wel!

Dat Nederlanders gek zijn op koffie dat weten de meeste mensen wel. Koffiezaakjes zijn overal te vinden en op werk valt gratis koffie bijna onder de primaire arbeidsvoorwaarden. Maar hoe gek zijn wij precies op koffie? En welke koffie vinden wij het lekkerst? Dit en meer ontdek jij in deze blog!

De (5e) Grootste Koffieleut van de WERELD

Misschien ben jij, net als ik, een ongelofelijke koffie-'addict' en kun jij je geen leven zonder koffie voorstellen. Koffie is voor jou eigenlijk net als water, je kunt niet leven zonder. 

Het zal je dan vast niet verbazen dat Nederlanders gemiddeld 4,1 koppen koffie PER DAG drinken. Als Nederlanders drinken we zelfs zoveel koffie dat we in de top 5 van 's werelds grootste koffiedrinkers staan (achter Finland, Noorwegen, IJsland en Denemarken)

Hoeveel kilo aan koffie drinken wij dan als Nederlands? Gemiddeld zo'n 8,4 kilo per persoon per jaar, dat is in totaal bijna 147 MILJOEN kilo koffie per jaar. Behoorlijk wat voor zo'n klein kikkerlandje!

"Drink jij 'm zwart of met melk?"

Als je bij iemand op bezoekt bent en je krijgt koffie aangeboden is de eerste vraag vaak "zwart of met melk?". Jij weet van jezelf en misschien ook van je ouders of huisgenoten heel goed hoe ze hun koffie graag drinken. Maar welke koffie vinden Nederlanders nou het lekkerst? Een lekker sterk zwart bakkie of toch liever een cappuccino met melk? 

Uit het Nationaal Koffie en Thee onderzoek van 2020 blijkt dat Nederlanders het liefst een zwart bakkie koffie drinken, 46% gaf aan hier de voorkeur voor te hebben. Maar de koffies met melk blijven niet ver achter, zo geeft 22% aan het liefst een cappuccino te drinken. 

Koffieschap doolhof? 

Ondanks dat wij als Nederlanders zo gek zijn op onze koffie zijn er toch wat dingen waar wij minder tevreden over zijn. Zo gaf een kwart van de koffiedrinkers aan het koffie aanbod in de supermarkten te breed of juist te klein te vinden.

En dat vind ik ook niet zo gek. Je hebt tegenwoordig tientallen soorten koffie met elk hun eigen 'aroma's', branding en keurmerken. Maar welke voor jou precies het best is? Dat blijft vaak een raadsel... 

The Good Coffee: gewoon een goede kop koffie!

Gelukkig is er een koffie die jou helpt wegwijs te worden in dit doolhof van brandingen, aroma's en duurzaamheidskeurmerken. 

The Good Coffee is een eerlijke koffie zonder allerlei poespas. Perfect voor elke koffiedrinker die gewoon een goede kop koffie wilt. Je hoeft enkel te bepalen of je jouw koffie graag zwart drinkt of met melk.

The Good Coffee Medium - Drink 'm Zwart is een koffie die speciaal gemaakt is om heerlijke espresso's en lungo's mee te maken. Dus ben jij gek op zwarte koffie? Dan is dit DE koffie voor jou!

The Good Coffee Dark - Drink 'm met Melk is een koffie die speciaal is gemaakt om heerlijke cappuccino's, latte macchiato's of koffie verkeerd mee te zetten. Dus drink jij je koffie het liefst met melk? Dan is dit deze koffie PERFECT voor jou!