4 Fantastische manieren om koffiedik te recyclen!

Als Nederlanders drinken we samen meer dan 40 miljoen koppen koffie per dag. Dat zijn meer dan 16 olympische zwembaden vol met koffie, ELKE DAG! Dat is toch een bizarre hoeveelheid?

Naast het feit dat ik mij hierdoor heel erg afvraag hoe het is om te zwemmen in een zwembad van koffie zetten het mij ook aan het denken.

Als er zo veel koffie wordt gedronken, dan is er ook een enorme hoeveelheid koffiedik waar niets mee gebeurt. Sterker nog, het grootste deel komt gewoon op zogenaamde afvalbergen en ligt daar weg te rotten.

Daarom had ik het plan om eens anders naar koffiedik te gaan kijken. In plaats van dat je de overgebleven koffie ziet als rommel ga je het bekijken als iets waar je leuke dingen mee kan doen.

Dus laten we samen op avontuur gaan en kijken hoe jij je overgbleven koffiedik kan gebruiken!

In de tuin

Als compost

Wellicht wist je dit allang maar van koffiedik kan je super goede compost maken. Dit komt doordat koffiedik rijk is aan stikstof. Let echter wel op, als je te veel koffiedik toevoegt aan de compostbak kan dit ook negatieve effecten hebben. Idealiter bestaat je compostbak voor ongeveer 10-20% uit koffiedik.

Dus heb jij groene vingers, dan is dit super leuk om te proberen!

Tegen slakken

Je kent ze waarschijnlijk wel, die irritante slakken die alle planten op vreten en de tuin ruïneren..! Ook hiertegen kan koffiedik heel goed helpen. Voeg een hoop water toe aan je koffiedik en doe deze vloeistof in een plantenspuit. Door planten te bespuiten met een vloeistof waar caffeïne inzit worden slakken eenvoudig uitgeroeid.

In je ochtendroutine

Als scrub

Mix de koffiedik met een beetje honing en kokosolie om een heerlijke natuurlijke scrub te maken. Een stuk beter voor je huid dan andere niet-natuurlijke scrubs en daarnaast ook nog eens super milieuvriendelijk!

Als maskertje

Koffiedik bevat onder andere antioxidanten die super goed zijn om roodheid in het gezicht te verminderen en tevens de huid strakker te maken.

Mix de koffiedik met melk of room tot je een dikke pasta krijgt. Smeer dit op je gezicht en ontspan voor 20 minuten. Was het masker eraf en geniet van je heerlijke starke huid.

LET OP: Smeer het masker niet op de gevoelige huid rond je ogen!

Je ziet dus dat er een heleboel toffe dingen zijn die je kunt doen met overgebleven koffiedik. Let dus de volgende keer als je The Good Cup gebruikt op dat je het koffiedik niet gewoon weggooid. Maak een potje in de keuken of vlak bij het koffieapparaat waar je na elke gebruik je koffiedik in kunt gooien.

Dan heb jij binnen no-time een heerlijke strakke huid en een prachtige tuin!

Wil je graag jezelf of een bekende The Good Cup cadeau doen? Dan heb ik goed nieuws! We hebben momenteel 50% korting op zowel The Good Cup voor Nespresso als Dolce Gusto. De oplages zijn beperkt dus wees er snel bij! Klik HIER om je eigen Good Cup te bestellen.